Welkom bij Boutique Suite Hotel Lumière! Wat je reisdoel ook is, wij zorgen voor een warm welkom.

Eindhoven

+31 40 239 4950 reception@hotellumiere.nl
Image Alt
  /  Leuke bezienswaardigheden Eindhoven omstreken

Leuke bezienswaardigheden Eindhoven omstreken

Bezienswaardigheden Eindhoven

Kom jij binnekort naar Eindhoven? Dan hebben we een aantal tips voor je! En de meeste tips zijn op loopafstand vanaf ons hotel. Veel plezier!

Cultuur

Zin in een cultureel dagje uit? Of je nu van muziek, theater, kunst, design of urban culture houdt: onze stad heeft het allemaal! Een overzicht van leuke bezienswaardigheden regio Eindhoven.

Musea Eindhoven centrum

Design

Strijp-S: Behoort tot de top 10 bezienswaardigheden. Dit voormalig Philips fabrieksterrein is het creatieve hart van Eindhoven. Met veel hippe designwinkels en goede horecazaken. (25 minuten lopen) Wandel je nog 10 minuten door, dan kom je bij de showroom van de bekende ontwerper Piet Hein Eek.

Urban Culture

Door het experimentele karakter is Eindhoven een broedplaats voor de urban culture scene. Dat zie je bijvoorbeeld bij de Berenkuil dat door de verzameling van graffiti art een openluchtmuseum is geworden. Een van de gratis bezienswaardigheden Eindhoven en de moeite waard. (30 minuten lopen)

Bezienswaardigheden regio Eindhoven

Een van de bezienswaardigheden rondom Eindhoven is het Vincentre. Het ligt in Nuenen, de oude woonplaats van Vincent van Gogh. Hier ervaar je op interactieve wijze hoe Vincent leefde en schilderde. En je kunt een wandel- of fietsroute maken langs 22 gebouwen en plekken in het landschap die (en waar) Van Gogh schilderde!
>> meer omgeving Eindhoven activiteiten

Leuke activiteiten Eindhoven

Zin in een leuke activiteit in de omgeving van Eindhoven? Er zijn verschillende leuke dingen te doen, van wandelen en fietsen tot spelactiviteiten.

Outdoor activiteiten Eindhoven

Eindhoven is hartstikke groen! Tip: huur bij ons een fiets en ontdek de mooie parken van Eindhoven.

Uitgaan in Eindhoven

Ga je graag uiteten en lekker op stap? Dat is geen enkel probleem met het grote aanbod aan cafés, clubs en leuke restaurants. Eindhoven centrum heeft vier uitgaansgebieden, allemaal op loopafstand van ons hotel.

  • De Markt: Hier vind je vooral veel Grand Cafés met ruime terrassen. Ook in de winter zit je hier lekker warm met verwarmingslampen en dekens.
  • Stratumseind: De langste uitgaanstraat van Nederland met meer dan 5 cafés en restaurants.
  • Stationskwartier: staat bekend om de vele restaurants. Hier vind je ook Poppodium De Effenaar.

Pizzani

Vanaf ons hotel wandel je in een paar minuten naar Pizzani Italian Pizza Bar. Hier bestel je echte Italiaanse pizza’s. Wil je lekker op de kamer blijven? Pizzani bezorgt graag jouw pizza’s bij het hotel. Buon Appetito!
Meer tips nodig over restaurants in Eindhoven die bezorgen? Kom naar de receptie.

You don't have permission to register